Imatge capçalera: 

Mediació

La Mediació és us dels principals eixos del projecte de convivència del nostre institut. Des de fa molts cursos hi ha un servei de mediació format per alumnat i professorat, que donen resposta a les necessitats que van sorgint…

Volem que tothom es pugui sentir a gust a l’institut, i poder parlar de forma tranquil·la i segura si apareix un problema, un malentès, un conflicte…

 

És molt engrescador veure com cada curs hi ha noves incorporacions d’alumnes al servei de mediació i com els més veterans ajuden als que van arribant… Destaca la gran aportació de l’alumnat de Batxillerat, que porten des de l’ESO donant suport a les mediacions i ara també col·laboren en l’acompanyament d’alumnes d’ESO quan necessiten una mica de reflexió, desconnexió i relax i se’n va a a passar el dia a les aules de  Batxillerat.

 

Aquest curs l’alumnat de 1r d’ESO també està portant a terme una nou projecte vinculat a la mediació, amb alumnes que donen suport a companys i també començant a fer “mediacions d’aula”, es tracta de càrrecs rotatius i es porten a terme les intervencions ràpides amb el suport de les tutores i altres professors; desprès, si s’escau, s’aprofundeix el tema des del servei de mediació. Estan fent molt bona tasca els de 1r!

I la formació més “professional” de les habilitats que ha de tenir un/a mediador/a i com portar a terme una mediació, es treballa des de les optatives de 2n d’ESO: mediació i competència social.

Comparteix